Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Παρουσίαση βιβλίου Γιώτας Φώτου


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημερίδα Ελευθερία: Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Η βραβευμένη Λαρισαία συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώτα Φώτου μετά την επιτυχία του βιβλίου της «Τα βιολιά της χαράδρας», εμφανίζεται και πάλι στο χώρο των ενηλίκων με το δεύτερο μυθιστόρημά της που έχει τον τίτλο «Το δάκρυ του κρίνου» και θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα στο «Χατζηγιάννειο» στις 8.30 το βράδυ.
Στο βιβλίο η συγγραφέας εξιστορεί τη τρικυμιώδη ζωή μιας γυναίκας που σημαδεύτηκε από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας και αγωνίστηκε για να συμφιλιωθεί με τα δικά της λάθη και τα λάθη των άλλων.
Από το οπισθόφυλλο
Βοστόνη, 1950. Η Μερόπη φτάνει στην άλλη άκρη του κόσμου, αποφασισμένη να μην μιλήσει ποτέ και σε κανέναν για το παρελθόν της. Ο έρωτας, στο πρόσωπο του Μέμου, χτυπά την πόρτα της αλλά εκείνη αρνείται για χρόνια να τον δεχτεί. Τυλιγμένη σε ένα πέπλο μυστηρίου και χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τη ζωή επιδίδεται στην κατασκευή κοσμημάτων και φτάνει στο απόγειο της επαγγελματικής επιτυχίας, αποκτώντας φήμη και πλούτη. Τριάντα χρόνια αργότερα επιστρέφει στην Ελλάδα για να συναντήσει δυο παιδιά, τον Αντώνη και τη Μένη, και να εξοφλήσει ένα παλιό χρέος. Ωστόσο, το δάκρυ του κρίνου παραμένει ανεξίτηλο να της θυμίζει τη μέρα που ο ήλιος χάθηκε για πάντα από τη ζωή της. Ο θάνατός της θα φέρει τον Αντώνη και τη Μένη αντιμέτωπους με ένα συγκλονιστικό αίνιγμα.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αργιθεατών Λάρισας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο «Παιδεία» και οι εκδόσεις «Ψυχογιός».
Ομιλητές: Πασχαλία Τραυλού, συγγραφέας, Παύλος Λάλος, δημοσιογράφος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Βίβιαν Δούφα, λογοπεδικός. Συντονίζει η Νανά Μαυραντζά. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Παύλο Λάλο στο τραγούδι, τον Θανάση Ζιώζια στο βιολί και τον Χρήστο Καλαμπούκα στο λαούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: