Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αποτελέσματα διαγωνισμού eyelands

Το eyelands ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κειμένου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου. Ανακοινώνει επίσης τον νέο διαγωνισμό, διηγήματος που θα αρχίσει αυτό το μήνα.
Ας ξεκινήσουμε από τα αποτελέσματα όμως. Από τα κείμενα που συμμετείχαν η συντακτική ομάδα που τα διάβασε (Δέσποινα Μουζουράκη, Αντωνία Γεωργεδάκη, Γρηγόρης Παπαδογιάννης) διάλεξε 11 συνολικά κείμενα τα οποία διακρίθηκαν.  Είναι –με χρονολογική σειρά συμμετοχής τα:
1. Σε ξεκουράζει- Μαρία Ψωμά-Πετρίδου, Θεσσαλονίκη
2. Πλανήτης και Βιολέτα – Μαρία Κάλφα, Αθήνα
3. Διασχίζοντας τη Σταδίου - Σοφία Ανδριοπούλου, Νίκαια, Αττική
4. Μια στιγμή εξαίσιας ευτυχίας, Χαρά Νικολακοπούλου,  Καλαμάτα
5. Θεσσαλονίκη - Σάββατο βράδυ στο κέντρο της πόλης, Φωτεινή Χατζηευστρατίου, Θεσσαλονίκη
6. Η Σίφνος το χειμώνα,  Σοφία Σκυλίτση, Παναγία Βουνό - Σίφνος
7. Διαγραμμίσεις, Απόστολος Θηβαίος, Ίλιον
8. Η αρχόντισσα του Μωριά, Ευτυχία Καπαρδέλη, Πάτρα
9. Αναρρωτική, Παναγιώτης Φάμελλος, Αθήνα
10. Αθήνα, μια πόλη που αλλάζει, Αντώνιος Ευθυμίου, Αθήνα
11. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Ιωάννα Μπαλτά, Αθήνα

Από αυτά τα κείμενα επέλεξε ως πρώτο το κείμενο της Φωτεινής Χατζηευστρατίου «Θεσσαλονίκη - Σάββατο βράδυ στο κέντρο της πόλης». Η κάμερα θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν. Η επιλογή δεν ήταν καθόλου εύκολη, τα κείμενα, ιδιαίτερα όσα μπήκαν στην τελική επιλογή των 10+1 ήταν εξαιρετικά και αυτό δεν το αναφέρουμε ούτε για να δείξουμε πιο καλοί ούτε γιατί έτσι συνηθίζεται. Είναι η αλήθεια. Τα κείμενα που έφτασαν στην τελική επιλογή ήταν εξαιρετικά, το ξαναλέμε, και θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε κι εσείς επειδή θα ανεβούν και τα 11 στην σελίδα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την επόμενη φορά θα έχουμε περισσότερα βραβεία!
Αυτά θα υπάρχουν στον διαγωνισμό που έρχεται, ο οποίος θα είναι λογοτεχνικός. Το eyelends ανακοινώνει λοιπόν και το νέο του διαγωνισμό που θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο. Την επόμενη εβδομάδα θα μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό κειμένου, ήταν πολύ σημαντικό για μας να γνωρίσουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσο καλούς κειμενογράφους και ελπίζουμε η «γνωριμία» αυτή να μην μείνει εδώ! Για την ώρα συγχαρητήρια,  καλή συνέχεια σε όλους και πιστεύουμε ότι δεν θα είναι τα μοναδικά κείμενά τους που θα έρθουν στο νησί μας …

Δεν υπάρχουν σχόλια: