Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Διαγωνισμός ποίησης ως 20 Μαρτίου 2012


Ποιητικό διαγωνισμό αφιερωμένο στην ιστορική πατρίδα διοργανώνει το ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται μέσω της ιστοσελίδας:www.greeks-su.com, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, την σφυρηλάτηση της ενότητας της διασποράς, την κοινωνική και πατριωτική αγωγή προς τη νέα γενιά, αλλά και την ενίσχυση της εθνικής συνείδησης των ομογενών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.
Τα προηγούμενα χρόνια η www.greeks-su.com διοργάνωσε διαγωνισμούς για το καλύτερο δοκίμιο, για την καλύτερη φωτογραφία και για το καλύτερο σταυρόλεξο. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού προτάθηκε από την Επιτροπή Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να αποστείλουν ένα δικό τους ποίημα αφιερωμένο στην Ελλάδα (στην ελληνική ή ρωσική γλώσσα, τουλάχιστον τέσσερα τετράστιχα), το αργότερο έως τις 20 Μαρτίου 2012 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: blackseagreeks@mail.ru
Στους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία και θα δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προσκυνηματικά ταξίδια στους αγίους τόπους του ιστορικού Πόντου, ενώ τα καλύτερα ποιήματα θα δημοσιευθούν στα ομογενειακά έντυπα που κυκλοφορούν στην επικράτεια της Περιφέρειας ΣΑΕ χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: