Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βήμα στη φωνή νέων λογοτεχνών - Ανοικτή πρόσκληση από τις Εκδόσεις Ακτίς

Ο νεοσύστατος Εκδοτικός Οίκος Ακτίς απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε νέους πεζογράφους και ποιητές, για να συμμετέχουν στις Αναγνώσεις του 1ου Λογοτεχνικού Συνέδριου «Ακτίς», που θα λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου 2012, στις 5.00 μ.μ., στο Κέντρο Τεχνών του Ιδρύματος «Πανίκος Μαυρέλης», στη Λεμεσό (οδός Ειρήνης 71).


Συγκεκριμένα, η «Ακτίς» καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο, στέλνοντας δείγμα της λογοτεχνικής τους εργασίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail ekdoseis.aktis@hotmail.com. Τα ποιήματα ή διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό του δημιουργού καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Ως προθεσμία υποβολής των συμμετοχών ορίζεται η 5η Φεβρουαρίου 2012. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για την τελική επιλογή.  


Το 1ο Λογοτεχνικό Συνέδριο «Ακτίς» διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΚΑΝΑΛΙ 6 και το Ίδρυμα «Πανίκος Μαυρέλης». Θα αποτελείται από δύο κύριες ενότητες. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν εισηγήσεις αναφορικά με την ιστορία της κυπριακής λογοτεχνίας, αλλά και τη σύγχρονη λογοτεχνική παραγωγή στην Κύπρο. Το δεύτερο μέρος θα αποτελέσει έναν «μίνι-μαραθώνιο» αναγνώσεων ποιημάτων και πεζών κειμένων από καταξιωμένους Κύπριους λογοτέχνες, αλλά και νεότατους δημιουργούς.


Στόχος είναι το συγκεκριμένο Συνέδριο να καταστεί ένας επιτυχημένος ετήσιος θεσμός, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκδοτική και λογοτεχνική σκηνή της Κύπρου, δίνοντας παράλληλα βήμα στη φωνή νέων λογοτεχνών ώστε να κοινωνήσουν τα κείμενά τους με το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: