Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού - φοιτητικού θεάτρου 14-25 Μαίου Λάρισα είσοδος ελεύθερη

13 φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη τη χώρα θα βρίσκονται στην Λάρισα από τη Δευτέρα 14 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 25 Μαΐου.
9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου

    από το  Μιχάλη Ξυπολιά

Το φετινό Φεστιβάλ διοργανώνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των φοιτητικών θεατρικών ομάδων της Λάρισας (Θεατρική Ομάδα Ιατρικής και Βιοχημείας και θεατρική ομάδα «Κολάζ» του ΤΕΙ Λάρισας) και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 13 φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη τη χώρα και οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο «Χατζηγιάννειο» (Ρούσβελτ 59) και στο Αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου της Νεάπολης (1ης Μεραρχίας 1, Νεάπολη). Στα πλαίσια του φεστιβάλ, εκτός από τις παραστάσεις θα πραγματοποιούνται και παράλληλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, αφηγήσεις, κα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, τόσο για τις θεατρικές παραστάσεις όσο και για τις εκδηλώσεις.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004 στην Αθήνα από τη Θεατρική Ομάδα της ΑΣΟΕΕ. Από τότε έχει γίνει θεσμός και φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη. Είναι μία δράση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου.

Πηγή: http://www.larisaout.gr/theatro-kai-xoros/nea/item/2728-9o-panellinio-festibal-erasitexnikou-foititikou-theatrou

Δεν υπάρχουν σχόλια: