Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Φεστιβάλ δρόμου στη Λάρισα


Λάρισα: Οι δρόμοι μας………… Το πρώτο φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας από 12-09 έως 14-09 Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τους artfools,Μικρός πρίγκιπας-Δήμητρα Μπαράτση,Δημήτρη Ακριβούλη, Lalaland Studio,
Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει ένας χώρος έκφρασης κάθε ανήσυχου πνεύματος και παράλληλα να εδραιώσει μια Γιορτή στην Πόλη μας, με σκοπό φιλανθρωπικό, όπως αυτός της ενίσχυσης ευπαθών ομάδων, ή και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης.( Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες).
Νέες και καθιερωμένες ομάδες, νέοι καλλιτέχνες και παλαιότεροι, εξίσου σημαντικοί και σπουδαίοι, απ’ όλες τις μορφές έκφρασης από τη Θεσσαλία και όχι μόνο, καλούνται να καταθέσουν προτάσεις και να συμμετάσχουν με πνεύμα θετικό, δημιουργικό και ευφάνταστο, σε ένα Φεστιβάλ ζωντάνιας και αισιοδοξίας Ένα Φεστιβάλ που αναδεικνύει και εδραιώνει το δημόσιο χώρο σε χώρο δράσης και έκφρασης, κοινωνικής, πολιτικής και αισθητικής.

Οι μορφές παρέμβασης μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το δυναμικό, την υποδομή, τα θέματα, και τη διάθεση της ομάδας. . Θέατρο Δρόμου, Τσίρκο, Όπερα, Μουσικό Θέατρο, Παιδικό Θέατρο, Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο, Χορός, Μουσική, Juggling, Happening, Performance, Installation, Site-Specific, Graffiti, Break Dance, Hip-Hop κλπ. Ομάδα εθελοντών από τους διοργανωτές , μπορεί να παρέχει σε όποιους επιθυμούν,(θεατρική ομαδα,ομαδα η σχολή χορού ,σχολεια)πληροφορίες σχετικά με το θέατρο δρόμου , τις λειτουργίες και τις πρακτικές του .
Στη διάθεση σας τα τηλέφωνα για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες 6930289844 Δήμητρα Μπαρατση – 6989294123 Δημήτρης Ακριβούλης .

Γνωρίστε το «ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ», η υποκριτική που βασίζεται στη σωματική δράση διαδραματικη σχέση με το κοινό, η μουσική και ο ρυθμός αλλά και τα ξυλοπόδαρα, τα ζογκλερικα, τα ακροβατικά και οι μαριονέτες όλα είναι μέρος του θεάτρου δρομου.Δρομοι και πλατείες της πόλης αποκτούν χρώμα ,γέλιο διασκέδαση . Σπαρακτικές προσπάθειες να ανακαλυφθεί ομορφιά μεσ΄ στις χαινουσες πληγές, τους οχετούς, την αθλιότητα. «πόλη χωρίς τέχνες στους δρόμους, είναι μια νεκρή πόλη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: