Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση σε βραδιά ποίησης


Η Γιάννα Μπούκοβα γεννήθηκε το 1968 στη Σόφια της Βουλγαρίας, σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Σόφια, από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και ασχολείται με τη μετάφραση και επιμέλεια λογοτεχνικών και φιλοσοφικών κειμένων στα βουλγαρικά. Έχει εκδώσει στη Βουλγαρία τις ποιητικές συλλογές «Τα παλάτια του Διοκλητιανού», «Lodka v okoto» και τη συλλογή διηγημάτων «Κι όπως κάθε τι», και στην Ελλάδα την ποιητική συλλογή «Ο ελάχιστος κήπος» (Ίκαρος, 2006) σε μετάφραση του Δημήτρη Άλλου. Είναι μέλος της Εταιρείας Βούλγαρων Συγγραφέων.

Ο Σταμάτης Πολενάκης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα, σπούδασε Ισπανική Λογοτεχνία στη Μαδρίτη και είναι ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές «Το χέρι του χρόνου» (Όμβρος, 2002), «Τα γαλάζια άλογα του Φραντς Μαρκ» (Οδός Πανός, 2006), «Νοτρ Νταμ» (Οδός Πανός, 2008) και «Τα σκαλοπάτια της Οδησσού» (Μικρή Άρκτος, 2012). Είναι συγγραφέας των θεατρικών «Το τελευταίο όνειρο της Έμιλυ Ντίκινσον», «Ψαρόσουπα», «Βερολίνο». Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Ο Αλέξιος Μάινας έχει ελληνογερμανική καταγωγή, γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, σπούδασε Φιλοσοφία και Λογοτεχνία στη Βόννη και ασχολείται με τη διδασκαλία της ελληνικής και της γερμανικής γλώσσας και τη μετάφραση (Καβάφης, Ρίτσος, κλπ.). Γράφει και στις δύο γλώσσες. Το βιβλίο του «Το περιεχόμενο του υπόλοιπου» (Γαβριηλίδης, 2011)  ήταν υποψήφιο για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή του περιοδικού Διαβάζω και βραβεύτηκε (3ο βραβείο ποίησης) στο Συμπόσιο Ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: