Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Βραβείο Ποίησης 2012


ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραβείο Ποίησης 2012
Το Συμπόσιο Ποίησης, συνεχίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία του στα ελληνικά γράμματα από το 1981, θα απονείμει και φέτος 1ο, 2ο και 3ο βραβείο καλύτερου βιβλίου νέου ποιητή που εκδόθηκε μέσα στο 2012.
Τα βραβεία θα αφορούν σε βιβλία που εκδίδονται στη διάρκεια του αμέσως προηγούμενου από τη διεξαγωγή του Συμποσίου ημερολογιακού έτους, από ποιητές που δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος κατά την έκδοση του βιβλίου τους.
Εφέτος, τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ποιητές που γεννήθηκαν μετά την 31.12.1972 και εξέδωσαν ποιητική συλλογή μέσα στο 2012.
Διαδικασία
Επειδή είναι πιθανόν είτε να διαλάθει της προσοχής της κάποια εκδοτική προσπάθεια, είτε το βιβλίο να μην περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με την ημερομηνία γέννησης του ποιητή, παρακαλούνται οι εκδότες και οι νέοι δημιουργοί που πληρούν τα κριτήρια να αποστείλουν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου τους έως την 30ή Απριλίου 2013 στην ταχυδρομική διεύθυνση του Συμποσίου Ποίησης: Συμπόσιο Ποίησης, Τ.Θ. 1142, 26110 Πάτρα, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό τους στο οποίο θα περιλαμβάνονται ημερομηνία γέννησης και στοιχεία επικοινωνίας.
Οι δέκα καλύτερες συλλογές, κατά ανώτατο όριο, σύμφωνα με την κρίση της Οργανωτικής Επιτροπής, θα αποτελέσουν τον τελικό προς βράβευση κατάλογο και θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του Συμποσίου μετά το α/15νθήμερο του Μαΐου 2013. Ποιήματα από τις επιλεγείσες συλλογές θα διαβάζονται κατά τη διάρκεια των εργασιών του 33ου Συμποσίου Ποίησης που θα διεξαχθεί από τις 4 ως τις 7 Ιουλίου 2013 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η τελική επιλογή των τριών (3) πρώτων συλλογών θα γίνει με ψηφοφορία μεταξύ των συνέδρων του Συμπoσίου Ποίησης, και της Οργανωτικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση των ποιητικών αναγνώσεων, με το πέρας της πρωινής συνεδρίας του Σαββάτου της 6ης Ιουλίου 2013.
Η απονομή θα γίνει στην τελευταία Συνεδρίαση της Κυριακής 7/7/2012. Οι τρεις βραβευθέντες θα παρουσιαστούν από κριτικούς στο επόμενο Συμπόσιο Ποίησης, ενώ ποιήματά τους θα δημοσιευθούν στα Πρακτικά του και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συμποσίου, www.poetrysymposium.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: