Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Εβδομάδα Νεανικού Σινεμά στη Λάρισα




Εβδομάδα Νεανικού Σινεμά στη Λάρισα
Η εβδομάδα Νεανικού Σινεμά, το γενικότερο δηλαδή πλαίσιο εκδηλώσεων για τον νεανικό κινηματογράφο, ξεκινάει από τις 8 μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2013. Πολλά έχουν προγραμματισθεί κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Σεμινάρια με πρωτότυπα θέματα, (animation, videoclip k.a.), master class, αφιερώματα σε ειδικά κινηματογραφικά ρεύματα – εκπλήξεις για το νεανικό κινηματογραφόφιλο κοινό - σημαντικά πρόσωπα από Εξωτερικό και Ελλάδα, προσκεκλημένοι ,συναυλίες και εκθέσεις φωτογραφίας, αφίσας, περιμένουν το κοινό της πόλης μας μέσα σε ένα γεμάτο δεκαήμερο. Βασικό χαρακτηριστικό και επιδίωξη των διοργανωτών είναι το άνοιγμα για το πλατύ κοινό της Λάρισας σε μια σπουδαία διοργάνωση, που έγινε πλέον θεσμός και τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας για 10 περίπου ημέρες στην πόλη μας. Εξ΄άλλου όπως κάθε χρόνο πολλοί μικρομηκάδες ετοιμάζονται για το αγαπημένο τους ταξίδι στη Λάρισα, για να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας τους.
Για όλα τα παραπάνω, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους οι σημαντικότεροι φορείς της πόλης μας δηλαδή η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το ΤΕΙ Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, και φυσικά η artfools που σηκώνει το μεγάλο βάρος της οργανωτικής δουλειάς, με μια πλειάδα εθελοντών – νέων που και φέτος όπως κάθε χρόνο θα δώσουν τον εαυτό τους για το Νεανικό Φεστιβάλ που αγάπησαν.
Η ταυτότητα του Φεστιβάλ είναι η ακόλουθη:
5ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας/ artfools video festival 2013
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 11 – 17 Φεβρουαρίου 2013
Χώρα: Ελλάδα – Πόλη: Λάρισα
Περιλαμβάνει: Ελληνικό Διαγωνιστικό .Ταινίες μέχρι 25 λεπτά
Διεθνές Διαγωνιστικό. Ταινίες μέχρι 25 λεπτά
Μαθητικό Διαγωνιστικό : Ταινίες μέχρι 15 λεπτά.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ταινίας: 17 Δεκεμβρίου 2012 για τις δυο πρώτες κατηγορίες και,
31 Δεκεμβρίου 2012 για τις μαθητικές ταινίες.
Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ΤΕΙ Λάρισας, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ARTFOOLS.
Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής και η αίτηση συμμετοχής στο : www.artfoolsvideofestival.gr


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ANIMATION
Σεμινάριο animation διοργανώνεται, από την artfools, στα πλαίσια του 5ου Νεανικού Ελληνικού και Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας/artfools video festival. Στο σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών θα διδάξει η καθηγήτρια του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας Ελένη Μούρη και θα γίνει το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 από τις 11:30 έως 17:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου θα προβληθούν οι ταινίες , προϊόν του σεμιναρίου από τους συμμετέχοντες, μαζί με αντίστοιχες ταινίες animation των φοιτητών του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας και πάλι στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Πληροφορίες στο : www.artfools.gr , www.artfoolsvideofestival.gr

Συνοπτικά το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.
Σάββατο πρωί
Παρουσίαση για το πως οργανώνεται μια παραγωγή animation. Από την κεντρική ιδέα στο σενάριο και από εκεί στο story board στο animatic στον σχεδιασμό και στο μοντάζ, βήμα – βήμα. Κάθε ομάδα θα κληθεί να αναπτύξει κεντρική ιδέα – σενάριο. Παρουσίαση για το τι είναι και πως οργανώνεται το story board.
Σάββατο απόγευμα Παρουσιάζουμε τις βασικές τεχνικές του animation. Τοποθετούμε στον τοίχο τα story board και επιλέγουμε ποιά θα πραγματοποιήσουμε. Επιλέγουμε με ποια τεχνική θα το πραγματοποιήσουμε.. Στήνουμε αναλόγως τις κάμερες και ξεκινάμε.
Κυριακή πρωί Λήψεις μέσα στον χώρο και έξω (αν κάποιοι επιλεξουν να δουλέψουν με φωτογραφίες).
Κυριακή απόγευμα Λήψεις μέσα στον χώρο και έξω. Συγκέντρωση υλικού Μοντάρουμε με παράλληλη προβολή στον βιντεοπροβολέα για να γίνει κατανοητή η διαδικασία από τους συμμετέχοντες.
Δευτέρα πρωί Μοντάζ του υλικού και προβολή της ταινίας που έχουν δημιουργήσει οι συμμετέχοντες.
Δευτέρα απόγευμα. Προβολή ταινιών animation των φοιτητών του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις από τους συμμετέχοντες. Οι συμμετοχές δεν μπορεί να υπερβούν τις 25, γιαυτό θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας..
Κατεβάστε στην αίτηση από εδώ και αποστολή στο: artfools.symmetoxes@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: