Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

29ο Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δοκιμίου από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Αγίου Νικολάου


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει τον 29ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Δοκιμίου με θέμα: «1913-2013: Κρήτη, ένας αιώνας ιστορίας και πολιτισμού» , δίνοντας βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς.
Όροι συμμετοχής:
1) Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ελληνόφωνοι.
2) Οι κατηγορίες συμμετεχόντων είναι: α) Ενήλικες β) Μαθητές Λυκείου.
3) Τα υποβαλλόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, αδημοσίευτα και η έκτασή τους να μην υπερβαίνει τις 10 σελίδες. (γραμματοσειρά Arial, μέγεθος γραμμάτων 10).
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση. Προβλέπονται βραβεία και έπαινοι για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας.
Θέμα διαγωνισμού:
«1913-2013: Κρήτη, ένας αιώνας ιστορίας και πολιτισμού»
Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης στον εθνικό κορμό του Ελληνικού κράτους. Στο διάστημα αυτό η Κρήτη διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς ανάπτυξης του. Η συμβολή της Κρήτης στη φυσιογνωμία της χώρας μας αποτελεί το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού και τα κείμενα μπορούν να αφορούν στην ιστορία, κοινωνία, οικονομία, πολιτική, πολιτισμό και την πνευματική ζωή.
«Σοβαρό είναι το πρόσωπο της Κρήτης, πολυβασανισμένο. Μαδάρες γυμνές, τραχειές, αγέλαστες. Κοιτάζεις από το αεροπλάνο την Κρήτη ν’ απλώνεται στη θάλασσα και νιώθεις πώς αληθινά το νησί τούτο είναι γιοφύρι ανάμεσα στις τρεις τούτες μεγάλες Μοίρες. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη πήδηξε κι’ έχτισε φωλιά στην Κρήτη το πεινασμένο αρπαχτικό πουλί πού το λέμε Πνεύμα. Άπλωσε τις φτερούγες του στο Κρητικό χώμα και γέννησε το μυστηριώδη, βουβό ακόμα, όλο ζωή, χάρη, κίνηση και λαμπρότητα, Κρητικό πολιτισμό».Ν. Καζαντζάκης
Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες στη δεύτερη και τελευταία ανακοίνωση που θα κοινοποιηθεί τον Ιούνιο 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: