Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Μίνας Ξηρογιάννη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ,ΩΡΑ 9

Εποχή μου είναι η ποίηση
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ σας προσκαλούν

στο art bar ποιήματα και εγκλήματα,
Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου), Μοναστηράκι

την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ.
στην παρουσίαση της ποιητική συλλογής
της Ασημίνας Ξηρογιάννη
Εποχή μου είναι η ποίηση
από την συγγραφέα και κριτικό Ελένη Γκίκα
τον ποιητή Γιώργο Γώτη
και τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Δημήτρη Φύσσα
ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δανάη Παπουτσή
και η ποιήτρια

Η ποιητική συλλογή "Εποχή μου είναι η Ποίηση" της Ασημίνας Ξηρογιάννη από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξερευνά τη σχέση του ποιήματος με την εποχή στην οποία γράφεται. Ποιος ο ρόλος της Ποίησης σε δύσκολους καιρούς σαν κι αυτούς που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Αναπόφευκτα ο δημιουργός επηρεάζεται από την εποχή του ,αφού είναι άνθρωπος που ζει μέσα στην κοινωνία. Πώς διαχειρίζεται και πώς φιλτράρει όμως τα ερεθίσματα που δέχεται; Και ο έρωτας.. τι θέση έχει μέσα σε όλα αυτά;


Πυροβολείστε τα όνειρα
Ποιόν να δικάσεις;
Όσους παίζουν στον τζόγο
τα όνειρά σου;
Eσένα που τους αφήνεις
σιωπώντας,
(είναι και η σιωπή ήττα καμιά φορά)
ή τα ίδια τα όνειρα;
Nαι, στην εποχή των παραλογισμών,
δεν θα΄ταν απίθανο
κάποιοι να καταδικάσουν και τα όνειρα.
Ναι, ναι, τα όνειρα φταίνε για όλα!
Πυροβολείστε τα όνειρα.



Η Ασημίνα Ξηρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στο «Θέατρο - Εργαστήριο». Εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκει το μάθημα της θεατρικής αγωγής και εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα γλώσσας και λογοτεχνίας, καθώς και θεωρίας και ιστορίας του θεάτρου. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Η προφητεία του Ανέμου» (Εκδόσεις Δωδώνη, 2009) και «Πληγές» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2011), καθώς και τη νουβέλα «Το Σώμα του Έγινε Σκιά» (Εκδόσεις Ανατολικός, 2010) που έλαβε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και Α' Βραβείο Βιβλίου στα Σικελιανά 2011.
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα: 1.Aνθολογία Ποίησης και Πεζού Λόγου,Αφιερωμένη στον Νικηφόρο Βρεττάκο,Θεσσαλονίκη 2012 και 2.Ποιητές στη Σκιά,εκδ.Γαβριηλίδης 2012. Το 2009 δημιούργησε το ιστολόγιο http://varelaki.blogspot.com/ (Σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού). Ποιήματα, άρθρα, διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: