Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Σ.Α.Α.Κ.


Η Λέσχη Ανάγνωσης του Σ.Α.Α.Κ. (Σύλλογος Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια), γιορτάζοντας τα πέντε χρόνια λειτουργίας της, προκηρύσσει λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος, με θέμα «Μια ερωτική ιστορία με φόντο την Θεσσαλονίκη», με έκδοση ανθολογίας των διακριθέντων διηγημάτων που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό.
Η προθεσμία υποβολής των διηγημάτων ξεκινάει στις 15/7/2013 και λήγει στις 15/9/2013.
Τα διηγήματα που θα υποβληθούν, θα πρέπει να είναι μέχρι 1500 λέξεις (χωρίς τον τίτλο) και με ψευδώνυμο, που θα αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του διηγήματος, στο επάνω δεξιό μέρος. Τα πραγματικά στοιχεία του συγγραφέα (όνομα, επώνυμο, ηλικία/ διεύθυνση/ τηλέφωνα/ mail) θα υποβάλλονται μαζί με το διήγημα σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο, με τον τίτλο του διηγήματος και το ψευδώνυμο γραμμένα από έξω. Ο φάκελος θα ανοιχτεί μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διηγήματος.
Το διήγημα θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένο και όχι χειρόγραφο, σε χαρτί Α4 και σε 4 αντίγραφα.
Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα υποβολής ΕΝΟΣ διηγήματος.
Το διήγημα θα αποστέλλεται στην διεύθυνση:
Μαρία Ψωμά Πετρίδου
Στρ. Δουμπιώτου 9
546 32 Θεσσαλονίκη
χωρίς αποστολέα, με μόνη ένδειξη επάνω στον φάκελο: «Για τον διαγωνισμό διηγήματος του Σ.Α.Α.Κ.»
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
Α) συγγραφείς άνω των 18 ετών
Β) οι απόφοιτοι του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια
Γ) όσοι διαμένουν στον Νομό Θεσσαλονίκης.
Έγκυρα για συμμετοχή θα θεωρηθούν όλα τα διηγήματα που θα τηρούν την παραπάνω προδιαγραφές και θα υποβληθούν μέχρι και την τελευταία ημέρα 15/9/2013, λήξης του διαγωνισμού, βάσει της σφραγίδας του ταχυδρομείου στον φάκελο αποστολής.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2013 στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.saak.gr) και στην σελίδα του Συλλόγου και της Λέσχης Ανάγνωσης στο facebook. Οι συγγραφείς των διακριθέντων διηγημάτων θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά.
Δεν θα υπάρξει 1ο, 2ο & 3ο βραβείο, αλλά τα 20 διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα μπουν σε ανθολογία που θα εκδοθεί σχετικά.
Η ανθολογία θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει από τον Σ.Α.Α.Κ. και κάθε συγγραφέας που θα συμμετάσχει στην έκδοση, θα πάρει από ένα αντίτυπο του βιβλίου «τιμής ένεκεν». Μετά την εκδήλωση, η ανθολογία θα κυκλοφορήσει και στα βιβλιοπωλεία.
Η κριτική επιτροπή που θα κρίνει τα υποβληθέντα διηγήματα απαρτίζεται από 15 μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Σ.Α.Α.Κ., μεταξύ των οποίων είναι φιλόλογοι, καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς και κριτικοί τέχνης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο:
6947904138 
Μαρία Ψωμά Πετρίδου (συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης & μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Α.Κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: