Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας «Οι δρόμοι μας»


Διαγωνισμός θεάτρου δρόμου

Ένας πρωτότυπος αλλά και δημιουργικός διαγωνισμός προκηρύσσεται από τους διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας «Οι δρόμοι μας». 48 ώρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, όσα σχήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα πάρουν στο e-mail τους, ένα θέμα.
Θα έχουν 48 ώρες στη διάθεσή τους, αυτοί και η ομάδα τους να κινητοποιήσουν την τέχνη και τη φαντασία τους και να παρουσιάσουν ένα αυτοσχεδιασμό 10 λεπτών, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το βράδυ, στην αποχαιρετιστήρια βραδιά του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας.
Ένα όμορφο έπαθλο περιμένει το νικητή και αναμνηστικά διπλώματα όλους τους συμμετέχοντες.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, όσοι σκέφτονται να καταπλήξουν με την πρωτοτυπία τους δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στο: artfools.symmetoxes@gmail.com.
Η φετινή 2η διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συνεργάζονται για την πραγματοποίησή του, το Επιμελητήριο Λάρισας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, η πολιτιστική ομάδα της Artfools που έχει και την ευθύνη του όλου σχεδιασμού, με τη συνεργασία της καλλιτεχνικής ομάδας « Μικρός Πρίγκιπας».
Το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου είναι ένας θεσμός που κρατάει από πολύ παλιά. Από την comedia de l’arte, και τους γνωστούς θιάσους δρόμου του Μεσαίωνα, μέχρι σήμερα όπου όλο και περισσότερες πόλεις το εντάσσουν στα πολιτιστικά τους δρώμενα. Οι δρόμοι γεμίζουν παλιάτσους, ζογκλέρ, περφόρμερς, θιάσους δρόμου, μίμους, θέατρα σκιών σ΄ένα πολύβουο πανηγύρι προσφέροντας γέλιο και καλή διάθεση σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: