Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Hotel - Ένοικοι Γραφής» 2014


Ο νέος θεματικός άξονας του πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος
Hotel XXX - Άσεμνες ιστορίες


Αναζητώντας άσεμνες ιστορίες, το «Hotel-Ένοικοι Γραφής» 2014 απευθύνεται σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, που θα προκαλέσουν τη γραφή τους με αφροδισιακές παραστάσεις και θα σχεδιάσουν σύγχρονα διηγήματα ακραίου ερωτισμού.
Φωτεινές ή σκοτεινές, ευτράπελες ή απεγνωσμένες μυθοπλασίες με άξονα τη σεξουαλική επιθυμία, μνήμη ή απουσία.
Η ερωτογραφία είναι μακρά και η παλινωδία της ανάμεσα στο ιερό και στο ασεβές, στο σοβαρό και στην παρωδία διαρκής και ανεξάντλητη.
Από τα καλυμμένα πορνογραφικά εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης, την αριστοφανική βωμολοχία ή την Αrs Amatoria του Οράτιου, έως το Δεκαήμερο του Βοκάκιου, τιςΑναμνήσεις του Καζανόβα και το ερμητικό σεξουαλικό σύμπαν των Σαντ και Μαζόχ.
Ας μην ξεχνάμε όμως και τους μετρ της «ασθένειας της σάρκας» Ντοστογιέφσκι, Σοπενάουερ, Μπύχνερ, Τζόυς, Προυστ, Μούζιλ, Ζενέ, Μισίμα, Μπατάιγ, Μπάροοζ, Εμπειρίκο κ.ά. που εμπλούτισαν την ερωτική παραφορά με ψυχολογικό και κοινωνικό βάθος αλλά και γλωσσική και στοχαστική αναζήτηση.
Στην ένατη κατά σειρά ανάθεση του πανελλήνιου θεματικού διαγωνισμού τα κείμενα θα διαβάσουν, θα κρίνουν και θα διακρίνουν ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης, η εκδότρια Άννα Πατάκη, ο υπεύθυνος του διαγωνισμού συγγραφέας Μισέλ Φάις, η Ανδρονίκη Μακρυγιαννάκη (νικήτρια του Hotel Κ.Π. Καβάφης) και η Μαρία Ιωάννου (νικήτρια του Hotel Χάος).
Απευθυνόμαστε λοιπόν σε πρωτοεμφανιζόμενους διηγηματογράφους (δεν πρέπει να έχουν εκδώσει πεζογραφικό βιβλίο) και αναμένουμε πρωτότυπα κείμενα (2.500 - 3.000 λέξεων σε γραμματοσειρά Times New Roman).
Δέκα εξ αυτών θα συμπεριληφθούν στον ψηφιακό τόμο που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη με εισαγωγή του Α. Σαΐνη.
Δεκτές θα γίνονται συμμετοχές που έχουν σφραγίδα ταχυδρομικής αποστολής έως 3 Νοεμβρίου 2014. Τα κείμενα πρέπει να είναι τυπωμένα σε μονής όψης σελίδα, με μονό διάστιχο και να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό του διαγωνιζόμενου. Να αποθηκεύονται επίσης και σε cd, το οποίο θα αποστέλλεται μαζί με τα παραπάνω. Χειρόγραφα και cd δεν επιστρέφονται.
Υπόψη κ. Ιωάννας Εξαρχάκη με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό Hotel ΧΧΧ», Π. Τσαλδάρη 38, 104 37 Αθήνα ( sxoli@patakis.gr, τηλ. 210.36.500.10).

Δεν υπάρχουν σχόλια: