Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γιορτή της Ποίησης Αύγουστος 2016, Δονούσα
Από τις 19 έως 23 Αυγούστου 2016, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη στη Δονούσα, η "Γιορτή της Ποίησης". 
Η διοργάνωση θα είναι τετραήμερη και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στη σχέση των αναπαραστατικών και άλλων τεχνών (θέατρο, βίντεο, μουσική κ.ά.) με την ποίηση, παρουσίαση ποιημάτων από τους ίδιους τους ποιητές και αγώνες ποίησης με ψηφοφορία του κοινού, το οποίο θα αναδείξει τα καλύτερα ποιήματα της εκδήλωσης. Το ποίημα που θα πάρει το πρώτο βραβείο θα κλειστεί σε μπουκάλια και θα ριφθεί στη θάλασσα, προκειμένου η ποίηση να ταξιδέψει στο Αιγαίο. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πέτρινο θέατρο της Δονούσας, αλλά θα διαβαστούν ποιήματα και σε άλλους δημόσιους χώρους του νησιού. Περίπου 25 Ποιητές μας θα παρουσιάσουν έργα τους, ενώ σε βιντεοπροβολή θα παρουσιαστούν απαγγελίες των μεγάλων ποιητών μας Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και Τίτου Πατρίκιου, που έχουν μαγνητοσκοπηθεί ειδικά για την εκδήλωση.
Εφέτος η Γιορτή μας πλαισιώνεται κι από:
1. Εικαστικό Εργαστήριο Καλλιτεχνών του Ορίζοντα όπου θα αναπτύξουν έργα που εμπνέονται απ΄το Κυκλαδικό τοπίο.
2. Δύο παραστάσεις της Λυδίας Κονιόρδου με μονόπρακτα της Λούλας Αναγνωστάκη αφ’ ενός και αποσπάσματα από Αρχαίες τραγωδίες. 
Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ομάδα ποιητών "Ποίηση στην εποχή της εκποίησης", ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός "Ορίζοντας Γεγονότων" με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δονούσας «Ποσειδών».
Με την κίνηση αυτή, στο νησί της Δονούσας επιστρέφεται ένα κομμάτι της ποιητικής έμπνευσης στον τόπο που τη γεννά. Έναν μικρό παράδεισο για τους επισκέπτες του, ο οποίος έχει καταφέρει να έχει φίλους και όχι απλά τουρίστες, σε όλο τον κόσμο και να αναπτύσσεται χωρίς να αλλοιώνεται.
Το Φεστιβάλ Ποίησης μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στη όσο το δυνατόν στενότερη σχέση των ανθρώπων με την ποίηση, αλλά και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ποιητών και τελικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: