Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Διαγωνισμός διηγήματος: Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη
Παράξενες Μέρες στις πόλεις, είναι το όνομα του διαγωνισμού μας που άνοιξε στις 20 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Θέλουμε διηγήματα με θέμα την πόλη της Θεσσαλονίκης από ανθρώπους που ζουν στην πόλη ή κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Με τον τρόπο αυτό, επιλέγοντας τα καλύτερα διηγήματα θα δημιουργήσουμε μια συλλογή που θα είναι αφιερωμένη αλλά θα αναφέρεται και στη Θεσσαλονίκη. Μια συλλογή διηγημάτων με την οποία ελπίζουμε να αναδείξουμε και νέες λογοτεχνικές φωνές –όπως γίνεται πάντα με τους διαγωνισμούς μας- που θα προέρχονται από την πόλη ή θα έχουν ζήσει εδώ αρκετά για να προσθέσουν τη λογοτεχνική τους ματιά και γραφή αφηγούμενοι κάτι από τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη.
 Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά στις 20 Φεβρουαρίου 2017. Από τα διηγήματα που θα έρθουν, θα δημιουργήσουμε μια συλλογή με 15 - 20 διηγήματα. Κάθε συγγραφέας δικαιούται ένα αντίτυπο του βιβλίου αλλά και όλοι οι συγγραφείς θα έχουν ως δώρο ένα χειροποίητο κεραμικό φτιαγμένο ειδικά για τον διαγωνισμό «Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη» φτιαγμένο από την omodamos clayart, αλλά και ένα πιστοποιητικό διάκρισης.
Τα διηγήματα για τη συλλογή θα επιλέξει η συγγραφέας και ποιήτρια Μαρία Ψωμά-Πετρίδου. Η έκδοση του βιβλίου θα γίνει την άνοιξη και η παρουσίαση τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη.
 Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με την ηλικία, την εθνικότητα ή ο,τιδήποτε άλλο. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να  μην ξεπερνούν τις 2500 λέξεις. Στέλνετε τα διηγήματά σας –δεκτές μόνο συμμετοχές με e-mail – σε μια από τις διευθύνσεις:
info@eyelands.gr  info@paraxenesmeres.gr  info@strangedaysbooks.gr
περισσότερες πληροφορίες:
Καλή επιτυχία!
εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο &
Καλλιδρομίου 54, Αθήνα, 11473
Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166  & 6973978315, 6976694974
& strangedaysbooks@gmail.com
ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr
για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr
facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS       
http://strangedaysbooks.blogspot.gr/
Φεστιβάλ της Άμμου: https://sandfestival.wordpress.com/
Γράφουμε ιστορίες: https://strangedaysworkshops.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: