Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Διαγωνισμός ποίησης για Μέλη ΚΑΠΗ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και το Τμήμα Λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας (ΚΑΠΗ) του Δήμου Χαλανδρίου, εκτιμώντας ότι η Τρίτη Ηλικία περιλαμβάνει πολλά άτομα με γνώσεις, λογοτεχνικές ικανότητες και σοφία, που μπορούν να δώσουν στην κοινωνία διδάγματα και μηνύματα δημιουργίας και αγάπης για την ζωή, προκηρύσσει Διαγωνισμό Ποίησης για ποιητές/τριες που είναι μέλη σε ΚΑΠΗ Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.
Οι νικητές/τριες θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Τρίτης Ηλικίας στις 7-8 Ιουνίου 2017. Ως έπαθλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή ή νικήτρια χρηματικό ποσό των 150 (εκατόν πενήντα) ευρώ, με αθλοθέτη τον Χαλανδραίο γιατρό – λογοτέχνη Κωνσταντίνο Θ. Τέμπο, εις μνήμην του πατέρα του Θεοδώρου Τέμπου, δημοσιογράφου, ποιητή, θεατρικού συγγραφέα, ενώ στον δεύτερο και τον τρίτο νικητή/τρια θα απονεμηθεί έπαινος και τιμητικό δίπλωμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το υπό βράβευση ποίημα να μην έχει βραβευθεί σε άλλον διαγωνισμό ποίησης.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, παρακαλούνται να αποστείλουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2017 ΕΝΑ ποίημά τους, όχι μεγαλύτερο από δύο σελίδες, στη διεύθυνση:
Κεντρικό ΚΑΠΗ Χαλανδρίου
25ης Μαρτίου και Καραολή-Δημητρίου 2, 15231 Χαλάνδρι
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση poiima@halandri.gr,
υπογεγραμμένο με ψευδώνυμο και με την ένδειξη: Για την Κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ποίησης.
Επίσης πρέπει να αποστείλουν ένα δεύτερο συνοδευτικό γράμμα με την ένδειξη: για την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, στο οποίο θα αναφέρουν το όνομά τους, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail, το ΚΑΠΗ του οποίου είναι μέλη, τον τίτλο του ποιήματος και το ψευδώνυμο με το οποίο το έχουν υποβάλει.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι:
  • Τάσος Τύμης, συγγραφέας, μέλος Κεντρικού ΚΑΠΗ Χαλανδρίου
  • Αναστασία Καρατζά, φιλόλογος, μέλος του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου
  • Σωτήρης Δημόπουλος, αρθρογράφος, μέλος του ΚΑΠΗ Τούφας
  • Μαίρη Παναγιώτου, συγγραφέας και
  • Κωνσταντίνος Τέμπος, γιατρός – λογοτέχνης ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: